Наградите

Според регламeнта на конкурса Rock’n Pop the Borders, първата награда бе заснемане на професионален видеоклип. Журито на Концерта “Награда за млади автори на рок и поп музика”, провел се на 9 август 2014 в Дупница, в който взеха участие 10-те най-добри по оценка на публика и професионалисти песни от онлайн състезанието, даде най-висока оценка на песента Slippin’ на пловдивската група  Paranormal:

Втората награда от първия финален концерт на конкурса бе получена от пловдивската група After Midnight за песента им Loosing Control, която получи професионален звукозапис

Македонската група Problem Solved получи третата награда в състезанието за песента си Лоша навика  - безжичен микрофон, осигурен от медийния ни партньор – Телевизия “Запад”. 

Организаторите привлякоха съдействието на местните власти и влиятелни неправителствени организации, които имаха възможността да подкрепят свои фаворити сред състезателите на сцената на Rock’n Pop the Borders. Кметът на Община Дупница си хареса кумановската група TV Rage, и песента й In between the time, които получиха като награда от негово име комплект стойки за китари, палки и вокален микрофон. 

Love Lies Bleeding (Amaranth) на As Orchids Wither спечели аплодисментите на Ротари Клуб – Дупница. Клубът предостави 150 лева на фаворитите си като награда за тяхното представяне и енергия.

Уникална възможност за авторите от Chainsaw Babies, TV Rage и Визия, изявили се на сцената на Rock’n Pop the Borders, бе поканата от Съвместния технически секретариат на Програмата за трансгранично сътрудничество България-Македония за участие в концертите “Споделяйки граница, растем заедно” по повод Европейския ден на трансграничното сътрудничество, провели се на 17 септември 2014 в гр. Благоевград и 18 септември 2014 в гр. Щип.